Covid -19 tiedote kerhotoimintaan


Meillä 4H-harrastuksessa opitaan itse tekemällä, pidetään hauskaa ja opitaan uusia asioita kavereiden kanssa.

Tervetuloa joukkoon!

4H-harrastuksessa voi olla turvallisin mielin. Tilanteen pitkittyessä meille on tärkeää tehdä kaikki voitavamme, että lasten ja nuorten elämä sujuisi mahdollisimman normaalisti ja heillä olisi mahdollisuus ryhmässä toimimiseen ja laadukkaaseen ohjaukseen myös vapaa-aikana. 

Kaikessa 4H-toiminnassa huolehditaan turvallisuudesta. Tarvitsemme myös teidän huoltajien apua hyvien käytäntöjen onnistumiseksi!

Toimintaohjeita kotiväelle:

  • Ryhmätoimintaan voi osallistua vain täysin oireettomana. Ilmoittakaa sairastumisesta ja sairastumisen syystä erityisesti, jos on mahdollista, että se liittyy koronatilanteeseen. 
  • Jos lapsenne ei kulje itsenäisesti kerhoon, saattakaa hänet piha-alueelle ja hakekaa samasta paikasta. Pyrimme välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa. 
  • Perheeseen päin viestimiseen tarvitsemme yhteystietonne. Täytättehän kotona ilmoittautumislomakkeen
  • Tiedotamme kerhoon liittyvistä asioista huoltajien omassa WhatsApp-ryhmässä ja liitämme teidät sinne ilmoittautumislomakkeen tietojen perusteella.

Poikkeukselliset olosuhteet otetaan huomioon 4H-kerhossa seuraavasti:

  • Ryhmäkokoko suhteutetaan tilojen kokoon, turvavälimahdollisuuksiin ja ilmanvaihtoon, ryhmäkoko on korkeintaan 10–12 lasta.
  • Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. 
  • Kokkikerhoissa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus. Mikäli ohjaaja kohtaa monia ryhmiä, ohjaajaa saattaa maskia. 
  • Mikäli kerhokerta jostain syystä joudutaan perumaan sairastumisen tai muun syyn takia tiedotetaan huoltajia mahdollisimman pikaisesti WhatsApp-ryhmän kautta. Varauduttehan siihen, että saatamme joutua äkillisesti perumaan yksittäisiä kerhokertoja.

Seuraa Tornion 4H-yhdistyksen kuulumisia ja ajankohtaisia ilmoituksia www-sivuilta www.tornio.4h.fi sekä

Facebookista https://www.facebook.com/Tornion4h/. Meidät löytää myös Instagramista.

Seuraamme tarkasti valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronatilanteesta. Olemme yhteydessä huoltajiin ja lapsiin viipymättä mahdollisista muutoksista. Vastaamme myös mielellämme kysymyksiin ja keskustelemme turvallisesta 4H-toiminnasta. Toimimme vastuullisesti, yhteistä tekemisen iloa unohtamatta.

Lisätietoja: Anu Davidila, anu.davidila@4h.fi, p. 044 2569 167